FC Barcelona verslaat Atlético in slotfase en kan landstitel ruiken

06-04-2019 22:42
20

FC Barcelona heeft de landstitel binnen handbereik na een late overwinning op Atlético Madrid. In het Camp Nou werd het door een opwindende slotfase 2-0. Atlético speelde ruim een uur met een man minder.

Barcelona en Atlético hielden elkaar in de openingsfase in evenwicht, al kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Lionel Messi zette Jordi Alba een keer knap voor keeper, maar de linksback schoot op de paal. Even later kreeg Philippe Coutinho dé kans om 1-0 te maken, echter bracht Oblak prachtig redding met een scherpe reflex.

Daarna kreeg de wedstrijd een onvriendelijke wending. Diego Costa was het niet eens met een arbitrale beslissing en kreeg een directe rode kaart omdat hij zich op onacceptabele wijze uitliet tegenover de scheidsrechter. Door het opstootje dat volgde kreeg José María Giménez een gele kaart en Diego Godin kreeg niet veel later diezelfde kleur kaart te zien. Diego Simeone bracht Santiago Arias en haalde aanvaller Angel Correa naar de kant.

Barcelona kreeg in de tweede helft meerdere kansen om Atlético van zich af te schudden, maar Oblak bleek een grote sta-in-de-weg. De Sloveense doelman keerde pogingen van Luís Suárez, Lionel Messi en Malcom. Atlético dacht in de slotfase niet meer aan aanvallen, maar kreeg hier en daar nog wel een kansje om iets te doen. Dat leverde echter geen resultaat op.

Wie dacht dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen kwam uiteindelijk bedrogen uit. Barcelona had aan twee momenten genoeg om Atlético alsnog te verslaan. Suárez kreeg de bal op links, speelde zich vrij en wist Oblak dan eindelijk te verschalken met een schot van buiten de zestien. Een minuut later counterde Barça zich via Messi naar 2-0.

Als Atlético nog kans had willen maken op de Spaanse titel, had er gewonnen moeten worden. Het verschil tussen Barcelona en de Madrilenen is negen punten. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen in Spanje.