Paris Saint-Germain glijdt thuis uit en is nog geen kampioen van Frankrijk

07-04-2019 22:52 Laatste update: 23:53
27

Paris Saint-Germain is zondagavond geen kampioen van Frankrijk geworden. De ploeg van Thomas Tuchel verslikte zich thuis in nummer negen Strasbourg: 2-2. Het is voor het eerst dit seizoen dat PSG een thuiswedstrijd niet weet te winnen.

Thomas Tuchel koos tegen Strasbourg niet direct voor zijn sterkste opstelling. Zo begonnen Kylian Mbappé en Julian Draxler op de bank. Ondanks dat begon PSG sterk aan de wedstrijd en kwam de ploeg na iets minder dan een kwartier op 1-0 door Eric Maxim Choupo-Moting. De Duitser kreeg de bal na dertien minuten op een presenteerblaadje van Dani Alves en schoot van dichtbij raak: 1-0.

Strasbourg kwam vervolgens terug in de wedstrijd en counterde zich naar de gelijkmaker. PSG verloor de bal op het middenveld en kreeg een paar seconden later de 1-1 van Joia Nuno Da Costa om de oren. Choupo-Moting liet vervolgens op bizarre wijze na om PSG voor de tweede keer op voorsprong te zetten. Christopher Nkunku stiftte de bal over de Strasbourg-doelman heen, maar Choupo-Moting stond op de lijn en hield de bal zelf knullig tegen. Even later kreeg Anthony Goncalves het Parc Des Princes stil met de verrassende 1-2.

PSG raakte niet in paniek en ging in de tweede helft op dezelfde voet verder. Veel kansen kreeg de ploeg uit Parijs niet, maar de kansen die er waren, werden niet benut. De tijd begon te dringen en na een uur spelen besloot Tuchel om Mbappé binnen de lijnen te brengen. Thilo Kehrer maakte in de 82e minuut de 2-2 uit een corner.

PSG zette alles op alles om de titel in eigen huis veilig te stellen, maar de elf van Strasbourg hielden de poort dicht.