Hateboer tipt Ajax: 'Heb het gevoel dat je zo het verschil kunt maken tegen Juve'

Hateboer tipt Ajax: 'Heb het gevoel dat je zo het verschil kunt maken tegen Juve'

08-04-2019 11:50
29

Hans Hateboer spreekt uit ervaring: Juventus is te verslaan. Met zijn werkgever Atalanta Bergamo won de Nederlandse rechtsback eerder dit seizoen met liefst 3-0 van de aanstaande tegenstander van Ajax. 

"Tegen Juventus hebben we de afgelopen jaren telkens goed gespeeld. Dat komt denk ik vooral doordat we ons eigen spel tegen hen proberen te spelen", zegt Hateboer in gesprek met ELF Voetbal

"Dat betekent een aanvallende manier van spelen, met veel druk naar voren. Ik heb het gevoel dat je vooral met pressing het verschil kunt maken, al heeft Juventus natuurlijk totaal geen zwakheden."

"Voor ons werkte die strategie echter en ik denk daarom dat Ajax ook een kans maakt om zelfs in de Champions League van ze te kunnen winnen", voegt de oud-speler van FC Groningen daar aan toe. "Het zal echter niet makkelijk worden, maar ook niet onmogelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook erg uitkijk naar de confrontatie tussen de twee!"

De eerste clash tussen Ajax en Juventus in de kwartfinale van de Champions League staat woensdagavond op het programma in Amsterdam. Zes dagen later volgt in Turijn de return. 

Lees ook: Waarom de rol van De Ligt en Neres essentieel is voor Ajax tegen Juventus