'Excelsior komt in zoektocht naar nieuwe trainer uit bij Rotterdammer Moniz'

'Excelsior komt in zoektocht naar nieuwe trainer uit bij Rotterdammer Moniz'

08-04-2019 13:36 Laatste update: 13:55
42

Ricardo Moniz is de belangrijkste kandidaat om Adrie Poldervaart op te volgen bij Excelsior. Dat meldt RTV Rijnmond. De trainer, geboren en getogen in Rotterdam, moet het seizoen op interim-basis afmaken.

De komst van Moniz naar Excelsior is volgens RTV Rijnmond 'zeer waarschijnlijk'. De 54-jarige Rotterdammer lijkt het seizoen op interim-basis af te maken en staat in dat geval twee maanden aan het roer in Kralingen.

Moniz was eerder dit seizoen werkzaam als trainer van AS Trencin. De Slowaakse club verraste vriend en vijand door Feyenoord uit te schakelen in het voorportaal van de Europa League. In oktober stapte Moniz op, omdat hij de corruptie in Slowakije beu was.

Moniz was gedurende zijn trainerscarrière actief bij een groot aantal clubs. Op zijn cv staan onder meer Jong PSV, Red Bull Salzburg, Ferencvaros, Legia Gdansk, 1860 München en Notts County. Zijn laatste ploeg in Nederland was FC Eindhoven.

Poldervaart nam vorige week verrassend afscheid bij Excelsior. De Kralingers zakten afgelopen weekend naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. Het verschil met de 'veilige' vijftiende plek is twee punten.