Gözübüyük analyseert dubieuze momenten bij Vitesse-PSV: 'Maakte daar een fout'

Gözübüyük analyseert dubieuze momenten bij Vitesse-PSV: 'Maakte daar een fout'

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 07:17di 09-04-2019 om 07:17

Serdar Gözübüyük kreeg de wind van voren van Vitesse-trainer Leonid Slutsky na het 3-3 gelijkspel van de Arnhemmers tegen PSV, maar hij staat nog achter zijn beslissingen. Dat laat de 33-jarige scheidsrechter weten aan De Telegraaf.

Gözübüyük gaat in op een aantal dubieuze beslissingen, waaronder de eerste penalty voor PSV. "Als je zo uitkomt als Vitesse-keeper Remko Pasveer, neem je een groot risico", stelt hij. "Als je de bal mist en de aanvaller raakt, is het een overtreding. Achteraf zag ik ook dat PSV-aanvaller Hirving Lozano makkelijk naar de grond ging. Maar dat doet niet ter zake. Het criterium is of Pasveer hem raakt of niet en dat deed hij. Ik werd in mijn beslissing ook gesteund door de VAR."

Aan de andere kant werd een strafschop van Vitesse juist teruggedraaid. "Vanuit mijn positie leek het erop dat het in het strafschopgebied gevaarlijk spel was van PSV-speler Gaston Pereiro en hij met zijn schoen het hoofd van Matus Bero raakte. Een overtreding die met een directe vrije trap, dus in dit geval een strafschop, zou moeten worden bestraft. Van de VAR hoorde ik dat het hoofd niet zou zijn geraakt en na het zien van de beelden was ik daar ook van overtuigd."

"Ik draaide de strafschop terug en maakte een fout door een scheidsrechtersbal te geven en geen indirecte vrije trap aan Vitesse", erkent de toparbiter. "Dat moet namelijk bij gevaarlijk spel zonder contact. De kritiek dat ik bij het eerste strafschopmoment niet zelf ging kijken en hier wel snijdt geen hout, omdat ik in het eerste geval werd gesteund door de VAR en bij het tweede werd gecorrigeerd. Alleen als de VAR dat vraagt, ga je als scheidsrechter naar het scherm."

De aanklager betaald voetbal stelde al een vooronderzoek in na de tirade van Leonid Slutsky. Gözübüyük stelde dat hij met 'klapperende oren' naar de Rus stond te luisteren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws