Update: Aanklager betaald voetbal stelt vooronderzoek in na tirade van Slutsky

Update: Aanklager betaald voetbal stelt vooronderzoek in na tirade van Slutsky

Gepubliceerd: maandag 8 april 2019 om 14:35ma 08-04-2019 om 14:35

Willem Vissers van de Volkskrant en Evgeniy Levchenko sluiten niet uit dat Leonid Slutsky door de KNVB gestraft wordt vanwege zijn emotionele tirade richting Serdar Gözübüyük, vlak na de wedstrijd tussen Vitesse en PSV. Slutsky maakte de scheidsrechter met de grond gelijk.

De Russische trainer noemde Gözübuÿuk onder meer 'de slechtste scheidsrechter ter wereld. "Hij moet dit niet doen. Het is kostelijke tv en ik vind het een schattige man, maar hier kan hij een straf voor krijgen", zegt Vissers bij Studio Voetbal.

"Iedereen is het erover eens dat de VAR in de basis een goede uitvinding is, maar dat er nog wat schort aan de uitvoering. Als iedereen constant scheidsrechters beschuldigt op deze manier en zegt dat ze hen expres benadelen, dan zijn we ver van huis. Ik vind ook dat het wel meeviel met de fouten van Gözübüyük."

Lees ook: Bizarre tirade Slutsky over Gözübüyük: "Slechtste scheidsrechter ter wereld"

Levchenko vindt de uitspraken van Slutsky niet slim. "Ik denk dat hij wordt bestraft met een paar wedstrijden. Hij heeft ook gezegd dat het de slechtste scheidsrechter ter wereld is. Dat is een aanval op de scheidsrechter."

Telstar-directeur Pieter de Waard sluit zich bij Vissers aan. "Het is leuke tv, maar onhandig om op dat moment met zulke teksten te bezemen. Dat is niet slim. Ik denk niet dat de relatie tussen Slutsky en Gözübüyük nu beter wordt."

Update 08/04 14.35: Een straf hangt inderdaad in de lucht voor Slutsky na zijn tirade aan het adres van Gözübüyük. De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek ingesteld naar de uitlatingen van de Russische trainer van Vitesse, melden diverse media maandag. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond houdt zich voorlopig op de vlakte en wil niets zeggen over de kwestie. "Ik volg de procedure. Ik wacht alle ontwikkelingen af, zoals het in de rechtsgang hoort", tekent de Gelderlander uit zijn mond op. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Moet Slutsky worden gestraft?

(2363 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws