'Suarez zet Ajax in wachtkamer en klopt aan bij Barça-leiding voor nieuw contract'

'Suarez zet Ajax in wachtkamer en klopt aan bij Barça-leiding voor nieuw contract'

09-04-2019 08:02
82

Luis Suarez dringt aan op een contractverlenging bij FC Barcelona. De inmiddels 32-jarige aanvaller wil nog jaren bij de Catalanen blijven, meldt El Mundo Deportivo dinsdag.

Hoewel het huidige contract van Suarez pas in de zomer van 2021 afloopt, heeft de Uruguayaan onlangs al aangeklopt bij de clubleiding. 'Hoe zit het met mij?', zou hij het bestuur hebben voorgelegd. Ondanks zijn leeftijd voelt Suarez zich nog fit en denkt hij niet aan afbouwen. Ajax lijkt daardoor voorlopig niet op een terugkeer te hoeven rekenen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei in februari nog dat de deur wagenwijd openstaat.

Wedden

Meer odds

Suarez heeft overigens begrip voor het feit dat Barça op zoek is naar een extra aanvaller. De Spaanse kampioen wordt in verband gebracht met spelers als Luka Jovic en Antoine Griezmann, maar de oud-speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool wil zijn status als aanvalsleider in Camp Nou voorlopig niet opgeven. Hij weet bovendien goede vriend Lionel Messi aan zijn zijde.

Suarez was dit seizoen goed voor 23 goals en tien assists. In totaal staat de teller sinds zijn komst vijf jaar geleden op 175 treffers en 86 assists in 240 optredens.