Wiegman maakt WK-selectie bekend: 23 speelsters mee naar Frankrijk

Wiegman maakt WK-selectie bekend: 23 speelsters mee naar Frankrijk

10-04-2019 14:09 Laatste update: 14:13
30

Bondscoach Sarina Wiegman heeft woensdagmiddag bekendgemaakt welke speelsters zijn opgenomen in de selectie voor het WK voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen reizen komende zomer met een 23-koppige selectie af naar Frankrijk.

Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova zijn ondanks de blessures die ze op dit moment hebben toch geselecteerd door Wiegman. De deadline voor het aanleveren van de officiële lijst van 23 speelsters is door de FIFA vastgesteld op 24 mei. Bij ernstige blessures mag er tot 24 uur voor het eerste WK-groepsduel nog een vervanger worden opgeroepen. 

Nederland zit in een poule met Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur). Enkele dagen voor het begin van het eindtoernooi, dat van 7 juni tot en met 7 juli plaatsvindt, speelt Oranje nog een oefeninterland tegen Australië, dat ook aan het WK meedoet. In 2017 werden de Oranjevrouwen in eigen land Europees kampioen. 

De volledige selectie: Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Merel van Dongen (Real Betis), Inessa Kaagman (Everton), Lize Kop (Ajax), Liza van der Most (Ajax), Kika van Es (Ajax), Ellen Jansen (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Jackie Groenen (1. FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).

Lees ook: Oranje Leeuwinnen vernederen WK-deelnemer Chili, bijzondere mijlpaal Miedema