'Het is niet dat Reis aan de A-selectie toegevoegd wordt, net als Frenkie de Jong'

'Het is niet dat Reis aan de A-selectie toegevoegd wordt, net als Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 07:49za 13-04-2019 om 07:49

Daniël de Ridder en NOS-commentator Jeroen Elshoff zijn zeer verrast door de interesse van FC Barcelona in Ludovit Reis. Zij hadden nooit gedacht dat Barcelona zich in Groningen zou melden voor de middenvelder (18) is.

"We moeten er wel even bij zeggen dat het Barcelona B is waar hij voor in aanmerking komt", zegt De Ridder bij de NOS. "Dat is een belangrijk detail. Het is niet dat hij aan de A-selectie toegevoegd gaat worden, net als Frenkie de Jong. De B-selectie is twee divisies lager. Ik had het zeker niet zien aankomen."

De Ridder legt uit waar Reis goed in is. "Wat hij heel goed kan is ballen afpakken. Daar is hij enorm goed in. Hij heeft goed gevoel voor waar de bal gaat vallen en kan de counter van de tegenstander doorbreken. Dat is heel erg bruikbaar. Hij is ook heel snel en explosief. Bij Oranje O19 zijn ze onder de indruk van deze kwaliteiten van hem."

Maar er is ook kritiek. In balbezit is Reis niet altijd even goed. Met name tegen Excelsior verspeelde hij veel ballen. "Dat vind ik niet van Barcelona-niveau. Een aantal cruciale ballen speelt hij gewoon over de zijlijn. Het bal afpakken is wel van belang. Kijk naar spelers als Kanté, die hebben dat ook."

Elshoff weet dat Barcelona en Groningen nog niet rond zijn. "De interesse is concreet. Ze zijn vorige week in Groningen geweest om te praten, er is mailverkeer en er komt waarschijnlijk een tweede afspraak. Het ligt nog een beetje uit elkaar, maar ik verwacht dat ze daar wel uit gaan komen als ze hem echt willen hebben. Het gaat natuurlijk wel om miljoenen. Het zou voor hem een droomovergang zijn."

Lees ook: Reis kijkt niet naar Barça: 'Het is natuurlijk wel mooi dat ze interesse tonen'

Poll

Kan Reis ooit Barcelona 1 halen?

(1879 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws