Feyenoord wint tumultueuze wedstrijd ondanks rode kaart voor Jörgensen

Feyenoord wint tumultueuze wedstrijd ondanks rode kaart voor Jörgensen

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 22:36za 13-04-2019 om 22:36

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 22:57za 13-04-2019 om 22:57

Feyenoord is met de schrik vrij gekomen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst speelde de laatste twintig minuten met tien man na een rode kaart voor Nicolai Jörgensen, maar door een benutte penalty van Steven Berghuis werd het 2-1.

Feyenoord kreeg kort voor de aftrap een enorme opsteker doordat AZ had verloren van ADO Den Haag (3-2). Met die wetenschap waren de Rotterdammers in de eerste helft de bovenliggende partij. Feyenoord drong aan, maar het ontbrak lange tijd aan de eindpass. Na ruim een half uur drukte Berghuis de score dan toch uit in de score. Hij sloeg toe op aangeven van Jörgensen.

Die voorsprong bleef niet lang staan, want Heracles kwam kort na de pauze langszij. Kristoffer Peterson passeerde Cuco Martina, waarna zijn voorzet met wat geluk bij Jesper Drost terecht kwam. Die tekende voor dichtbij voor de 1-1. Feyenoord oogde plots onzeker en werd verder in verlegenheid gebracht door Jörgensen, die een domme rode kaart pakte wegens natrappen.

Toch gingen de Rotterdammers met tien man daarna op zoek naar de zege. Van Bronckhorst besloot Robin van Persie dan ook in te brengen voor Jordy Clasie. Die aanvallende wissel werd acht minuten voor tijd beloond. Eric Botteghin werd vastgehouden door Maximilian Rossmann, waarna arbiter Jochem Kamphuis de bal op de stip legde. Vanaf elf meter tekende Berghuis voor zijn tweede.

In de slotfase was het nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Kenneth Vermeer, maar Feyenoord sleepte de overwinning uit het vuur. De voorsprong op AZ bedraagt nu vier punten. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar, al zal Feyenoord het dan hoogstwaarschijnlijk zonder Jörgensen moeten stellen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws