Feyenoord gaat Clasie straffen; middenvelder diep door het stof

Feyenoord gaat Clasie straffen; middenvelder diep door het stof

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 23:41za 13-04-2019 om 23:41

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kondigt maatregelen aan tegen Jordy Clasie. De middenvelder en gelegenheidsaanvoerder gaat zelf diep door het stof na zijn opmerkelijke wissel tegen Heracles Almelo (1-1).

"Een emotiemoment", zegt Clasie voor de camera van de NOS. "Een fout moment, ik heb ook direct mijn excuses ook aan de trainer aangeboden." Hij herkende zichzelf niet terug. "Dat is me in tien, twintig jaar voetbal nog nooit overkomen. Een heel raar moment, ik herkende mezelf er ook niet in. Ik verwacht zoiets niet, niet van mezelf. Het is een grote fout geweest."

Clasie benadrukt hoeveel spijt hij heeft van zijn actie. "Ik kan het niet terugdraaien, het enige wat ik kan doen is mijn excuses aanbieden. Het is nu aan de trainer, ik accepteer elke straf."

Dat hij een straf krijgt, staat vast, zo laat Van Bronckhorst weten. "Het gedrag van Clasie kan ik niet accepteren. De teleurstelling is er en dat kan, maar de manier waarop hij reageert kan ik niet accepteren."

"We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten", verklaart Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. "Het gaat niet om Jordy Clasie, het gaat niet om mij, het gaat om Feyenoord. We willen op 12 mei die derde plek in handen hebben. Daar horen soms wissels bij, daar moet iedereen zich aan conformeren."

Ook Nicolai Jörgensen krijgt een reprimande van de Feyenoord-trainer na zijn rode kaart vanwege natrappen. "Stom van Nicolai. Ik kan het niet accepteren dat je in zo'n wedstrijd, in deze fase van de competitie, er met rood af gaat."

Lees ook: Uithaal naar 'sleutelhanger' Clasie: 'Ze zouden hem moeten schorsen'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws