Bergwijn krabt zich achter de oren: Nee, daar ligt het niet aan

Bergwijn krabt zich achter de oren: "Nee, daar ligt het niet aan"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 14:50zo 14-04-2019 om 14:50

Steven Bergwijn heeft geen idee hoe het kan dat PSV zondagmiddag tegen De Graafschap zó matig voor de dag kwam tijdens de eerste helft. PSV had een grote uitslag nodig, maar keek na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. 

"We waren niet best, nee", erkende Bergwijn na de wedstrijd, voor de camera van FOX Sports. "De eerste helft was helemaal niet goed. In deze situatie moet je gewoon winnen en niet over doelsaldo praten."

In de eerste helft had PSV heel veel moeite met De Graafschap, dat soms brutaal voor de aanval koos en de Eindhovenaren onder druk zette. "We spreken alles goed van te voren, maar we deden het niet goed. Geen creativiteit? Nee, daar ligt het niet aan. We hebben genoeg creativiteit. We creëerden veel, maar scoorden niet. Ja, ik zou het echt niet weten."

Lees ook: PSV zwijnt, wint nipt van De Graafschap en ziet verschil met Ajax verder oplopen

Mark van Bommel greep in de rust in door Mohammed Ihattaren te wisselen voor Donyell Malen en Bergwijn op 10 te zetten. "De tweede helft speelde we bij vlagen goed. Luuk de Jong in de spits, ik erachter. De backs stonden iets lager, zodat de buitenspelers meer in de aanval betrokken werden. Dat hielp."

Lees ook: De Jong: 'PSV ging tijdrekken, dat vond ik het allermooiste van deze middag'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wordt kampioen?

(5203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws