Verbeek zegt af: 'Niet bij deze mensen, paardensport voert daar de boventoon'

Verbeek zegt af: 'Niet bij deze mensen, paardensport voert daar de boventoon'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 16:44zo 14-04-2019 om 16:44

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 17:02zo 14-04-2019 om 17:02

Gertjan Verbeek zit niet te wachten op een belletje van sc Heerenveen. De Friese club is na het ontslag van Jan Olde Riekerink op zoek naar een nieuwe trainer, maar Verbeek is geen optie.

Na het vertrek van Olde Riekerink neemt assistent-trainer Johnny Jansen voorlopig de honneurs waar. "Ik heb begrepen dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Daarna gaan ze kijken of er eventueel kandidaten zijn die het willen overnemen", aldus Verbeek bij FOX Sports.

"Ze zullen hier en daar wel een lijntje uitgooien naar andere trainers, maar het is nog maar de vraag of ze met de huidige financiën wel de trainer kunnen aantrekken die ze willen hebben. Of ik beschikbaar ben? Nee, niet bij deze mensen."

Verbeek is niet te spreken over de huidige Heerenveen-leiding. "In de directie, raad van commissarissen en het stichtingsbestuur zit niemand met voetbalverstand. Moet je met dat soort mensen proberen deze club uit het slop te trekken? Ik heb met die mensen gesproken. Er is nul voetbalknowhow. De paardensport voert daar de boventoon."

Verbeek was met clubiconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde bereid om Heerenveen te helpen, maar het trio kreeg nul op het rekest.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws