VAR keurt twee goals af en pakt hoofdrol in hopeloze editie van FC Utrecht-Vitesse

14-04-2019 18:38
65

Zonder de geschorste trainer Leonid Slutsky op de bank heeft Vitesse zondagmiddag wéér gelijkgespeeld. Op bezoek bij FC Utrecht bleef het 0-0. Elf competitiewedstrijden van Vitesse eindigden dit seizoen in een remise. In stadion Galgenwaard werden twee doelpunten afgekeurd.

Voor eigen publiek dacht Utrecht na 19 minuten op voorsprong te komen. Sander van de Streek prikte in het strafschopgebied binnen. De goal werd uitgebreid gevierd, maar het feest ging uiteindelijk niet door. De VAR en scheidsrechter Dennis Higler constateerden namelijk buitenspel.

In het restant van de eerste helft was er nog een grote kans voor Martin Odegaard. Het schot van de stilist van Vitesse werd knap gekeerd door Utrecht-doelman David Jensen. Aan de andere kant van het veld had Gyrano Kerk het vizier niet op scherp staan.

Na de pauze daalde het niveau van de clash tussen de nummers vijf en zeven van de ranglijst naar een bedenkelijk niveau. Van goed combinatievoetbal was amper sprake.

Nadat Utrecht-captain Willem Janssen met een ogenschijnlijk zware blessure het veld had verlaten, dacht Vitesse in de 80e minuut op voorsprong te komen. Jake Clarke-Salter kopte een vrije trap binnen. Ook die goal ging, opnieuw na inmenging van de videoscheids, echter niet door. Clarke-Salter stond buitenspel.

Vitesse heeft nu vijf van de laatste zes competitieduels gelijkgespeeld. De Arnhemmers hebben één punt meer dan nummer acht Willem II en staan op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Utrecht staat twee punten voor op nummer vijf Heracles Almelo.