De Bruyne: 'Mourinho zei: als Mata gaat, word je vijfde keus in plaats van zesde'

De Bruyne: 'Mourinho zei: als Mata gaat, word je vijfde keus in plaats van zesde'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 19:27ma 15-04-2019 om 19:27

Kevin de Bruyne werd in 2012 voor acht miljoen ingelijfd door Chelsea, maar kon nooit doorbreken op Stamford Bridge. De huidige Manchester City-vedette besloot in januari 2014 om definitief te vertrekken, na een gesprek met manager José Mourinho.

De Portugees zag in De Bruyne, die een sterk seizoen namens Werder Bremen achter de rug had, aan het begin van het seizoen 2013/2014 nog een basisspeler, maar schoof de Belg vervolgens terzijde. Na enkele weken werd De Bruyne op het kantoor van Mourinho geroepen. "Hij had een paar kranten bij zich en zei alleen maar: één assist, nul goals, tien balveroveringen. Het duurde even voordat ik begreep waar hij naartoe wilde", vertelt de 27-jarige spelmaker aan The Players Tribune.

Mourinho lepelde vervolgens de statistieken van concurrenten als Willian, Oscar, Juan Mata en André Schürrle op. "Toen zei ik: maar zij hebben vijftien, twintig keer gespeeld en ik drie keer. Gaat daar nog verandering in komen?" Het antwoord van Mourinho liet aan duidelijkheid niet veel te wensen over. "Hij zei: als Mata vertrekt, word je vijfde keus in plaats van zesde. Toen wist ik dat ik verkocht wilde worden."

Chelsea deed in januari 2014 zaken met VfL Wolfsburg, voor een bedrag van 22 miljoen euro. Anderhalf jaar later verhuisde De Bruyne voor 76 miljoen naar Manchester City.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws