Tagliafico op eigen initiatief mee met Ajax: Ten Hag twijfelt nog over vervanger

Tagliafico op eigen initiatief mee met Ajax: Ten Hag twijfelt nog over vervanger

15-04-2019 19:59
107

De Ajax-selectie voor het treffen het Juventus kende één verrassend gezicht: Nicolas Tagliafico liep tijdens het heenduel in Amsterdam een schorsing op, maar reisde toch mee naar Turijn. De linksback deed dit op eigen initiatief, liet trainer Erik ten Hag weten tijdens de persconferentie van maandagavond.

Tagliafico wil buiten de lijnen zijn steentje bijdragen, aldus Ten Hag. "Hij kan motiveren en zal ze zeker pushen. Hij is belangrijk en speelt een belangrijke rol, zowel van binnen als van buiten", liet de trainer weten tijdens zijn perspraatje in Turijn. "Hij wilde zelf heel graag. Het zegt iets over de groepsdynamiek en de cohesie binnen de ploeg."

Wie de Argentijn zal vervangen, is nog niet duidelijk. De Telegraaf suggereerde maandagochtend dat Noussair Mazraoui de rechterflank voor de linker- gaat verruilen. Ten Hag noemt echter nóg twee alternatieven: Daley Sinkgraven en Daley Blind. Wanneer laatstgenoemde de plek van Tagliafico overneemt, komt Lisandro Magallán vermoedelijk in het hart van de verdediging naast Matthijs de Ligt te staan.

Lees ook: Waarom Ten Hag voor Juventus - Ajax kan kiezen voor Mazraoui én Veltman