'Als Ajax en Twente er niet uitkomen, kunnen we de kampioenswedstrijd verbieden'

'Als Ajax en Twente er niet uitkomen, kunnen we de kampioenswedstrijd verbieden'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 15:36di 16-04-2019 om 15:36

De gemeente Amsterdam kan besluiten om de kampioenswedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente te verbieden. De wedstrijd zou gespeeld moeten worden op Sportpark De Toekomst, maar de Keuken Kampioen Divisie-koploper wil liever in de Johan Cruijff Arena aantreden.

Ajax is echter niet van zins om in te stemmen met dit verzoek. De gemeente Amsterdam hoopt dat beide clubs elkaar voor vrijdagavond weten te vinden. "Als Ajax en FC Twente het niet eens worden met elkaar, gaan wij ons beraden op het verbieden van de wedstrijd", laat een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema weten aan RTV Oost. "Het maakt ons niet uit of de wedstrijd op De Toekomst of in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt."

Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen de gemeente, het Openbaar Ministerie en de Amsterdamse politie over de veiligheid tijdens het kampioensduel. Het uitvak op De Toekomst biedt plaats aan slechts 185 bezoekende fans, maar waarschijnlijk zullen er nog veel meer afreizen naar Amsterdam: supportersvereniging Vak-P riep eerder deze week op tot een zogeheten TwEntrada.

Poll

Wat zou de beste opstelling zijn voor deze wedstrijd?

(3345 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws