Insider Davids waarschuwt Ajax: Dan krijg je de deksel op de neus

Insider Davids waarschuwt Ajax: "Dan krijg je de deksel op de neus"

16-04-2019 17:46
41

Als Ajax dinsdagavond iets níet moet doen, is het naïef aanvallen en is het mes van Juventus lopen. Daar waarschuwt Edgar Davids - voormalig speler van beide clubs - de Amsterdammers dan ook voor. 

"Een valkuil is dat ze onbesuisd gaan aanvallen. Dan krijg je de deksel op de neus, absoluut. Als jij gaat aanvallen met ook je middenvelders vóór de bal, is dat roekeloos", zegt Davids voor de camera van de NOS.

Davids weet zeker dat Frenkie de Jong van de partij is tegen De Oude Dame. "Natuurlijk gaat Frenkie de Jong spelen. Uit de training van gisteren is ook gebleken dat hij gewoon kan voetballen."

Lees ook: 'Als Ajax in de eerste 20 minuten scoort, dan gaan ze het redden. Anders niet'

Davids, tussen 1998 en 2004 in dienst van Juventus, weet dat de druk er vol op staat in Turijn. "Ze hebben vier finales op rij verloren, dat doet pijn. Je haalt Cristiano Ronaldo en nog een paar anderen, je hebt zó veel uitgegeven dat het publiek verwacht dat de Champions League naar Turijn komt." 

Ajax trapt dinsdagavond om 21.00 uur af tegen Juventus. Het heenduel tussen de twee clubs eindigde in 1-1. In ons liveblog mis je niets van alle ontwikkelingen in Turijn.