'Dan plaatst PSV zich rechtstreeks voor de Champions League dankzij Ajax'

'Dan plaatst PSV zich rechtstreeks voor de Champions League dankzij Ajax'

16-04-2019 18:15 Laatste update: 19:25
172

Aanhangers van PSV zijn Ajax dankbaar voor de successen van dit seizoen in de Champions League. Dat stelt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging. Dat betekent echter niet dat hij juichend voor de televisie zit.

Ajax speelt dinsdagavond tegen Juventus om een plek in de halve finale van de Champions League. Timmermans vindt rationeel denken het belangrijkst voor elke PSV-supporter. "Wij fans sluiten niet uit dat we aan het einde van de competitie met de schaal in de handen staan. Dan plaatsen we ons rechtstreeks voor de Champions League dankzij de Europese prestatie van Ajax", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Dat betekent niet dat PSV'ers dinsdagavond moeten rondstuiteren in de huiskamer als Ajax wint van Juventus. "Nee, zeker niet", zegt Timmermans. "Er moet geen collectieve druk ontstaan om te juichen voor Ajax. Maar ik ga ook niet juichen als Juventus scoort. Ik juich alleen voor PSV."

"Ik denk nu bij mezelf: laat Ajax maar resultaat halen. Maar het liefst met een verlenging zodat er vermoeidheid in de benen sluipt", verwijst Timmermans naar de titelrace in de Eredivisie. "Verder moet PSV zich vooral op zichzelf concentreren. De club heeft al moeite genoeg om de komende vier wedstrijden winnend af te sluiten."

Juventus en Ajax trappen in het Allianz Stadium af om 21.00 uur. De thuisploeg start met een 'voorsprong' van 1-1. In ons liveblog blijf je op de hoogte van álle ontwikkelingen.