De Jong analyseert na megastunt in Turijn: 'Maar nu ratel ik een beetje door'

De Jong analyseert na megastunt in Turijn: 'Maar nu ratel ik een beetje door'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 23:38di 16-04-2019 om 23:38

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 01:17wo 17-04-2019 om 01:17

Frenkie de Jong meent dat er weinig valt af te dingen op de sensationele 1-2 zege van Ajax op Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De nuchtere middenvelder meent dat de Amsterdammers zelfs vaker hadden moeten scoren.

"In de eerste helft waren zij wel iets beter en hadden wij het moeilijk. Ik was ook iets slordig in het begin", analyseert De Jong bij Veronica. "En toen in de tweede helft hadden wij de veel betere kansen en hadden wij met meer moeten winnen dan 1-2. We weten dat we het kunnen, zeker als de ruimtes wat groter worden. Dan hebben wij een goed positiespel en creatieve jongens voorin."

Lees ook: Lof uit binnen- en buitenland voor Ajax: 'Beste team dat ik ooit heb gezien'

De Jong zag dat De Oude Dame na rust aarzelde door de 1-1 tussenstand. "Dat was voor hun lastiger dan voor ons, want als wij er één maken moeten zij er twee maken. Je voelde dat ook bij hen. De ruimtes werden groter. En dan kunnen wij er tussendoor komen en tot grote kansen komen."

Verrast dat Ajax in de halve finale staat is De Jong niet. "Niet echt ongeloof, maar wel heel veel blijdschap", aldus de middenvelder, die in de eindstrijd mogelijk tegenover zijn toekomstig werkgever FC Barcelona staat. "Eerst maar eens de halve finale. Dat wordt al een hele klus", wijst hij op de confrontatie met Manchester City of Tottenham Hotspur.

"We kijken nu weer naar FC Groningen", vervolgt De Jong zijn verhaal. "Dat is heel belangrijk voor ons. Het is kort dag, we moeten vliegen en zo. Maar nu ratel ik een beetje door. We kijken er gewoon naar uit."

Lees ook: Frenkie de Jong merkt ongeduld op tribune: 'Dan hoor je de mensen schelden'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws