Trotse vader Blind: 'Frenkie verloor iedere bal, maar Daley zet aan tot herstel'

Trotse vader Blind: 'Frenkie verloor iedere bal, maar Daley zet aan tot herstel'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 08:55do 18-04-2019 om 08:55

Danny Blind is een trotse vader. De commissaris voetbal van Ajax genoot in Turijn van het spel van zijn zoon Daley, die uitblonk bij de Ajacieden. Volgens Blind senior lijkt zijn zoon op het voetbalveld in veel opzichten op zijn vader.

Daley Blind speelde een geweldige wedstrijd in Turijn en was een belangrijke pion voor de Amsterdammers, die met een 2-1 zege de halve finale van de Champions League bereikten. "In de eerste zeven, acht minuten was Frenkie de Jong elke bal kwijt", zag vader Danny, die in het Algemeen Dagblad over zijn zoon verhaalt. "Daley zet hem dan aan tot herstel."

"In de tweede helft attendeerde hij de staf erop dat Daley Sinkgraven er doorheen zat", legt Blind verder uit. "'Het gaat niet meer, kom op met je wissel, trainer'. Als je dat tijdig kunt aangeven, heeft iedereen daar baat bij. In dat soort dingen zie ik hem nog steeds groeien. Het tekent zijn volwassenheid."

Blind senior ziet veel van zijn eigen voetbalkwaliteiten terugkomen bij zijn zoon. "Ik moet zeggen: ik zie de gelijkenissen steeds meer. Het spel lezen, situaties goed inschatten, dat zat er altijd al wel in. Maar in zo'n wedstrijd tegen Juventus zie ik hem echt een steunpilaar zijn voor anderen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws