Ik heb het gevoel dat deze beslissing alleen draait om Ajax

"Ik heb het gevoel dat deze beslissing alleen draait om Ajax"

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 22:10do 18-04-2019 om 22:10

Kenneth Perez zet vraagtekens bij de beslissing van de KNVB om speelronde 33 te verplaatsen naar woensdag 15 mei. Dat heeft de voetbalbond gedaan om Ajax de verplichte rust te geven met het oog op de twee Champions League-wedstrijden.

"Ik vind het een heel, heel, heel aparte situatie", zegt Perez bij FOX Sports. "De KNVB zal er goed over nagedacht hebben, maar ze moeten wel beseffen dat er niet maar één Nederlandse club is. Het gaat om heel veel clubs, niet alleen om Ajax. Ik heb het gevoel dat deze beslissing alleen draait om Ajax. Ik vind dat je de club moet faciliteren als je zover kunt komen, maar dit lijkt me een onwenselijke situatie."

Overigens had de KNVB weinig andere opties, omdat clubs die Europees spelen minimaal 48 uur rust moeten krijgen van de UEFA. Het is dus geen beslissing om Ajax te ontlasten, maar een verplichte beslissing. "Het is heel erg ongunstig. Ik kan me niet voorstellen dat er van de negen speelsteden geen een is die er geen moeite mee heeft. Dan gaat het hele plan niet door. En wat dan?", zegt Perez.

"Het is heel complex, maar ook voor de play-offs. Er zijn clubs die later instromen die twee of drie weken geen wedstrijd hebben gespeeld. Het is een moeilijke puzzel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws