Ajax-supporters balen ook van KNVB: Ik heb het in dertig jaar nooit gehoord

Ajax-supporters balen ook van KNVB: "Ik heb het in dertig jaar nooit gehoord"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 15:44vr 19-04-2019 om 15:44

Ook de supporters van Ajax zijn niet te spreken over het nieuwe competitieschema. De KNVB moest ingrijpen vanwege de Champions League-prestaties van de Amsterdamse club, maar tot veel tevredenheid leidt het besluit ook in de hoofdstad niet.

De KNVB wil speelronde 33 verplaatsen naar woensdag 15 mei, omdat Ajax twee wedstrijden tegen Tottenham Hotspur speelt in de halve finale van de Champions League. "Hier worden we niet heel vrolijk van", laat Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, weten aan het Algemeen Dagblad.

"De competitie duurt nog vier speelronden, wie weet wat er nog gebeurt. Maar zoals het er nu voorstaat, hadden wij kampioen kunnen worden in eigen huis, tegen FC Utrecht. In de nieuwe situatie is dat een uitwedstrijd geworden, tegen De Graafschap, op woensdagavond, met een uitvak voor 500 man. Niet ideaal natuurlijk voor Ajacieden."

Nagtzaam heeft begrip voor de situatie, maar stelt dat de supporters zich ook 'een speelbal van de KNVB' voelen. "De competitie zo op zijn kop gooien, hele speelrondes veranderen, dat gebeurt in geen enkel ander land. Tenminste, ik heb het in dertig jaar in de voetballerij nooit gehoord. Wat ons betreft is dit idee ook niet het Ei van Columbus."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws