Van Bommel: 'Fantastisch dat jullie gelijk staan met Ajax, want dat is topniveau'

Van Bommel: 'Fantastisch dat jullie gelijk staan met Ajax, want dat is topniveau'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 07:48za 20-04-2019 om 07:48

Mark van Bommel voert steeds vaker al halverwege de wedstrijd een wissel door bij PSV. Daardoor rijst de vraag of de trainer van de Eindhovenaren niet met de verkeerde opstelling begint, maar zelf ziet hij dat anders.

"Het is maar net hoe je het bekijkt. Zoals dat ook geldt voor de situatie dat iedereen lyrisch is over Ajax en niet over ons. Je kan ook zeggen: fantastisch dat jullie in punten gelijk staan met Ajax, want dat is topniveau", zegt Van Bommel in De Telegraaf. Hij probeert zijn elftal met zijn wissels vooral beter te maken, geeft hij aan. "En dan kan je dus zeggen: je begint verkeerd. Maar een wedstrijd vraagt soms wat anders."

"In de rust heb je de meeste tijd om maatregelen te nemen", vervolgt Van Bommel. "Onze wissels zijn bijna allemaal aanvallend. Ik kan wel heel boos worden als het niet goed gaat, maar ik ben er om het team te helpen. Dat is mijn taak als trainer."

Nu het spel stroever oogt en de koppositie op basis van het doelsaldo is verspeeld, neemt de kritiek op PSV evenwel toe. "Maar we staan gewoon gelijk in punten", countert Van Bommel. "Het irriteert me niet. Het gaat om het resultaat. Als je wint heb je twee dagen rust. Als je verliest heb je twee dagen gezeik aan je hoofd, voornamelijk vanuit de buitenwereld. Dat is niet erg, dat hoort erbij."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wie wordt kampioen: Ajax of PSV?

(14446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws