Rutten krijgt trap na in België: Ik vraag me af waarom, ik begrijp er niets van

Rutten krijgt trap na in België: "Ik vraag me af waarom, ik begrijp er niets van"

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 16:23za 20-04-2019 om 16:23

Fred Rutten en Anderlecht gingen deze week na amper vier maanden uit elkaar. Heel rouwig is Kenny Saief niet om het vertrek van de trainer: de twee konden niet met elkaar door één deur.

Saief kwam niet aan de bak onder Rutten en besloot zijn heil te zoeken in de Verenigde Staten, waar hij op huurbasis speelt voor FC Cincinatti. Tussen Saief en Rutten klikte het niet. "Hij schreeuwde niet naar me, maar hij strafte me in de vriendschappelijke wedstrijden", vertelt de middenvelder aan La Dernière Heure.

"Tijdens het trainingskamp was ik de speler die de minste speelminuten kreeg. Op die plek en op dat moment moet je je tonen, maar ik heb de kans niet gekregen. Ik vraag me af waarom, want ik begrijp er niets van."

Een verklaring kreeg Saief nooit. "Rutten heeft me niets gezegd. Ik vroeg hem wel wat er met mij zou gebeuren. Hij zei dat ik goed werk leverde en dat ik mijn kans zou krijgen, maar ik heb nooit speelkansen gehad. Ook al beloofde hij me dat wel. Hij komt dus zijn afspraken niet na."

Saief keert aan het einde van het seizoen terug naar Anderlecht. In Brussel is Karim Belhocine voorlopig de opvolger van Rutten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws