Update: Rutten opgevolgd door voorganger, assistent Van Zwam mag wél blijven

Update: Rutten opgevolgd door voorganger, assistent Van Zwam mag wél blijven

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 21:47di 16-04-2019 om 21:47

Fred Rutten is per direct vertrokken bij Anderlecht. Dat meldt de nummer vijf van België dinsdagochtend via de officiële kanalen. In onderling overleg is besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen.

'Na drie dagen overleg tussen sportieve directie en coach heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van RSC Anderlecht volgend seizoen', schrijft Anderlecht. 'Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten.'

"De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite van Anderlecht. "Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden."

"We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière."

Rutten heeft Anderlecht nooit op de rails kunnen krijgen. Hij debuteerde met een 1-0 nederlaag bij KRC Genk en verloor daarna belangrijke wedstrijden in de strijd om Europees voetbal. Anderlecht verloor de afgelopen weken opnieuw van Genk en ging ook onderuit tegen Club Brugge, FC Antwerp en lijkt ook het duel met Standard Luik te verliezen. Die wedstrijd werd bij een 2-0 tussenstand gestaakt.

Update 21.47: Karim Belhocine neemt de honneurs waar bij Anderlecht, waarschijnlijk tot het einde van het seizoen. De Fransman met Algerijnse roots was eerder dit seizoen al actief als interim-trainer, na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck en vóór de entree van Rutten. Jonas De Roeck en Arno van Zwam, in januari meegekomen met Rutten, staan Belhocine bij als assistent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws