Frenkie de Jong 'niet okselfris': 'Hopelijk niets om zorgen over te maken'

Frenkie de Jong 'niet okselfris': 'Hopelijk niets om zorgen over te maken'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 09:46zo 21-04-2019 om 09:46

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 10:07zo 21-04-2019 om 10:07

Frenkie de Jong is opgelucht na de belangrijke overwinning van Ajax bij FC Groningen (0-1). De 21-jarige middenvelder erkent dat hij zelf niet helemaal fris was na de heroïsche prestatie tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League.

"Zij maakten er een heel fysieke wedstrijd van, dat deden ze goed", zegt De Jong over FC Groningen bij VTBL. "Wij waren daarentegen niet top. Daarom was het moeilijk." De Amsterdammers kampten met de naweeën van Turijn. "Ik moet zeggen dat ik niet helemaal okselfris was. Ik weet niet hoe dat voor andere jongens was. Maar daar mag je nooit over klagen."

De Jong erkent dat het wel een factor is. Veel Ajacieden speelden dit seizoen al meer dan vijftig wedstrijden. "Als wij top zijn mag het geen probleem zijn, maar dat waren we niet. Ik heb wel veel stijfheid en pijntjes", erkent de Oranje-international. "Maar hopelijk komt het wel weer goed. Hopelijk is het niets om zorgen over te maken."

Klaas-Jan Huntelaar hielp Ajax zaterdagavond aan de belangrijke zege, maar pakte niet veel later zijn tweede gele kaart. "Hij is een echte winnaar, heeft veel emotie", grijnst De Jong. "Ik denk dat het ons veel geholpen heeft. Hij maakt een goal, dus hij is zeker onbetaalbaar."

Ajax neemt het dinsdag alweer op tegen Vitesse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(7545 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws