Tagliafico: 'Laten zien dat je echt kampioen wil worden, dit soort zeges cruciaal'

Tagliafico: 'Laten zien dat je echt kampioen wil worden, dit soort zeges cruciaal'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 20:34ma 22-04-2019 om 20:34

Nicolas Tagliafico is blij dat Ajax afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Groningen (0-1) drie punten uit het vuur sleepte. Volgens de 26-jarige Argentijn is de manier waarop in deze fase van het seizoen van ondergeschikt belang.

"Half mei kunnen we alle doelen halen die we ons gesteld hebben en doorgaan met geschiedenis schrijven", zegt Tagliafico tegen Ajax TV. "Het is natuurlijk de bedoeling dat we winnen op de Ajax-manier. Maar als het is zoals de wedstrijd tegen Groningen, dan moet je zorgen dat je hoe dan ook wint. Het zijn competitieduels waarin je moet laten zien dat je echt kampioen wil worden. Vorig seizoen speelden we dit soort wedstrijden gelijk of verloren we die zelfs."

"Ik denk dat dit soort overwinningen cruciaal zijn om te laten zien dat, als we niet goed spelen, we toch kunnen winnen", vervolgt Tagliafico, die zich opmaakt voor een lastige thuiswedstrijd tegen Vitesse dinsdag. De Arnhemmers beschikken met Bryan Linssen en Martin Odegaard over twee spelers in vorm. "We zullen heel alert en geconcentreerd moeten zijn, want met dit soort spelers kunnen ze ons pijn doen."

Tagliafico vindt dat Ajax van eigen kracht moet uitgaan. "Wij moeten weten dat als we thuis spelen, we heel sterk zijn. We moeten slim spelen en zorgen dat we als eerste scoren. Ik denk dat dat cruciaal zal zijn dinsdag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws