'Twente gaat met 23 miljoen de Eredivisie in en speelt om plek acht tot twaalf'

'Twente gaat met 23 miljoen de Eredivisie in en speelt om plek acht tot twaalf'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 23:29ma 22-04-2019 om 23:29

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 23:30ma 22-04-2019 om 23:30

FC Twente gaat de Eredivisie in met een begroting van 23 miljoen euro. Dat vertelde RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing maandagavond bij Veronica Inside. Of er veel geld is voor nieuwe spelers is nog maar de vraag.

"Ze gaan met een begroting werken van 23 miljoen euro. Dat is de zesde begroting van Nederland, maar Van der Kraan (de nieuwe directeur, red.) zei al dat Twente de komende vier jaar vooral aan het aflossen is", zegt Wissing. "Echt geld voor nieuwe spelers is er niet. Ze werken met een spelersbegroting van vijf miljoen euro. Dan zul je rond plek acht en twaalf zitten."

Twente is de afgelopen maanden financieel gered door onder meer de gemeente en investeerders, die miljoenen in de club hebben gestoken. Twente kan binnenkort een nieuwe zak geld verwachten. "De veertien miljoen euro is toegezegd. In totaal is er 18,5 miljoen van de schuldenlast afgestreept", zegt Van Wissing.

"Dat doen ze wel goed in de regio. De gemeente moet ook wat laten vallen. Beetje bij beetje wordt de schuld minder. De Noabers (een groep van vermogende investeerders, red.) staan voor veertien miljoen euro garant."

Technisch directeur Ted van Leeuwen staat voor de zware taak om Twente Eredivisie-proof te maken. "Drommel gaf aan dat hij wilde blijven. Assaidi heeft negen wedstrijden gespeeld dit seizoen. Hij heeft niets laten zien, dus daar gaan ze niet mee verder. Fred Friday? Die heeft ook heel weinig laten zien. Matt Smith hopen ze nog te huren, maar Ted van Leeuwen gaf al aan dat ze twaalf nieuwe spelers nodig hebben."

"Voor hem wordt het een heel drukke zomer. Het aantrekken van Aitor bleek de gouden greep richting de titel. Van Leeuwen haalde hem op uit de tweede divisie in Spanje."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws