Update: Nijland over vermeend akkoord met Barça én transfersom: 'Niet realistisch'

Update: Nijland over vermeend akkoord met Barça én transfersom: 'Niet realistisch'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 09:37di 23-04-2019 om 09:37

FC Barcelona en FC Groningen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ludovit Reis. De Eredivisie-club ontvangt 2,5 miljoen euro plus bonussen voor de 18-jarige middenvelder, zo meldt Catalunya Radio.

Het transferbedrag valt daarmee in eerste instantie aanzienlijk lager uit dan eerder gemeld. Hans Kraay junior repte zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports nog van een vraagprijs van zes miljoen euro. Groningen-directeur Hans Nijland wilde dat niet bevestigen. "Je moet tijdens onderhandelingen nooit bedragen noemen. We zijn er nog niet uit, maar we houden er serieus rekening mee dat hij naar Barcelona vertrekt", liet hij weten.

Reis wordt door de Spaanse kampioen gehaald voor Barça B, dat uitkomt in de Segunda Division B, het derde niveau in Spanje. Volgens Catalunya Radio is de Nederlandse middenvelder geen speler met het 'Barça-profiel', maar een persoonlijke gok van hoofd jeugdopleiding José Bakero van de Catalanen.

Update 09.37 uur: Algemeen directeur Hans Nijland ontkent dat FC Groningen een akkoord heeft bereikt met FC Barcelona over Reis. Wel zijn beide clubs serieus in onderhandeling, laat hij weten aan RTV Noord. Ook het bedrag van 2,5 miljoen euro dat Catalunya Radio noemt, klopt volgens Nijland niet. "Ik hoor wel eens twaalf tot veertien miljoen. Nou, dat klopt niet. Maar ook dit bedrag is niet realistisch, wij gaan geen spelers verkwanselen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws