Van Bommel: 'Ajax is favoriet, dat mag ook wel als je zoveel investeert'

Van Bommel: 'Ajax is favoriet, dat mag ook wel als je zoveel investeert'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 09:24di 23-04-2019 om 09:24

Mark van Bommel legt de druk bij Ajax in de spannende titelstrijd in de Eredivisie. Volgens de trainer van PSV is het logisch dat de Amsterdammers de grote favoriet zijn voor het kampioenschap.

Van Bommel laat zich lovend uit over de rivaal. "Ajax speelt op dit moment fantastisch", zegt hij in De Telegraaf. "Ze zijn op drie fronten actief en blijven dus in het ritme. Hoe ze in Turijn en Madrid winnen zegt wel genoeg. Dan moet je gewoon heel erg goed zijn."

PSV is dan ook de underdog, meent Van Bommel. "Natuurlijk is Ajax favoriet. Dat waren ze voor het seizoen ook al. Toen heb ik wel gezegd: de favoriet wordt niet altijd kampioen. Maar het is duidelijk dat zij meer kwaliteit hebben en makkelijker scoren. Dat mag ook wel als je zoveel investeert, maar het moet er wel uitkomen."

PSV gaat donderdag op bezoek bij Willem II, terwijl Ajax dinsdagavond al Vitesse ontvangt in de Johan Cruijff Arena. Beide teams staan na 31 wedstrijden op 77 punten, maar het doelsaldo van de formatie van trainer Erik ten Hag is beduidend beter.

Poll

Wie wordt kampioen?

(13138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws