Twee basiskrachten van Ajax 'niet okselfris': 'Je zag hem een beetje strompelen'

Twee basiskrachten van Ajax 'niet okselfris': 'Je zag hem een beetje strompelen'

23-04-2019 13:28
78

Daley Blind 'is niet okselfris' en ook Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt kampt met fysieke ongemakken. Dat weet Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf. Hij verwacht echter dat de twee verdedigers dinsdagavond tegen Vitesse gewoon spelen. 

Zaterdag boekte koploper Ajax een cruciale zege op FC Groningen. Niet alle spelers zijn ongeschonden uit die wedstrijd gekomen, vertelt Verweij dinsdag in de voetbalpodcast van De Telegraaf"De Ligt heeft een tik op het bovenbeen gehad. Hij heeft de wedstrijd kunnen volmaken, maar je zag hem na afloop wel een beetje strompelen."

"Hij zal worden getest voor de wedstrijd tegen Vitesse. Het is de verwachting dat hij kan spelen. De Ligt heeft het grootste deel van de training maandag ook meegedaan. Daley Blind is niet okselfris. Hij heeft last van zijn hak - maar ook daarvan is de verwachting dat hij wel kan aantreden."

"Dit is echt een wedstrijd waarvan Ajax zegt: deze moeten we over de streep trekken. Daarna hebben ze een week voor Tottenham Hotspur."

Ajax trapt dinsdagavond om 20.45 uur af tegen Vitesse. Titelconcurrent PSV komt donderdag pas in actie. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij Willem II.