Brama snel uitgekeken op 'amateurisme': 'Usain Bolt op proef, dat zegt alles'

Brama snel uitgekeken op 'amateurisme': 'Usain Bolt op proef, dat zegt alles'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 08:28wo 24-04-2019 om 08:28

Het klimaat was top, maar op sportief vlak was Wout Brama snel uitgekeken op het Australische Central Coast Mariners. De captain van kersvers kampioen FC Twente speelde één jaar voor de club. 

"De Central Coast zoals de oostkust van Australië wordt genoemd, is een geweldige plek om te wonen, maar de club waarbij ik speelde was níét geweldig. We eindigden het eerste jaar onderaan, onze spits ging gedesillusioneerd terug naar Spanje, het ging er amateuristisch aan toe", blikt Brama (32) met Voetbal International terug op zijn jaar Down Under. 

"Usain Bolt, de olympische sprintkampioen was er ook nog een tijdje op proef, dat zegt eigenlijk alles over hoe het er daaraan toeging. Ze hadden een goede trainer en een goede medische staf. Maar verder... Ik heb weleens gezegd dat die club eigenlijk voetbalclubje spéélde. Ze hadden helemaal niet in de gaten hoe topsport werkt."

'Die mensen vonden het bijvoorbeeld heel normaal om me daags voor de wedstrijd een clinic van vier uur in de brandende zon te laten verzorgen. Toen ik weigerde vonden ze dat maar vreemd. Na een half jaar kreeg ik er echt problemen mee om me op te laden, ik ontdekte dat ik nog te veel topsporter was. Ik hoopte belangstelling van Sydney of Melbourne. En toen kwam het telefoontje van FC Twente."

Brama veroverde maandag het kampioenschap van de eerste divisie met zijn werkgever. Twente degradeerde een jaar geleden uit de Eredivisie. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws