Scherpen deelt Ajax-plannen: 'Trainen, Jong Ajax of oefenwedstrijden'

Scherpen deelt Ajax-plannen: 'Trainen, Jong Ajax of oefenwedstrijden'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 08:50do 25-04-2019 om 08:50

FC Emmen-doelman Kjell Scherpen bekrachtigde woensdagmiddag zijn langverwachte transfer naar Ajax. De boomlange jeugdinternational kan niet wachten totdat hij in Amsterdam aan de slag mag, vertelt hij in een eerste interview aan Ajax TV.

Scherpen schitterde in een ludiek filmpje waarin hij onder begeleiding van directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars honderd strafregels schrijft. "Ik heb wijze lessen gehad van twee goede leermeesters", lacht de negentienjarige sluitpost. Scherpen mocht ook zijn handtekening zetten, onder een vierjarig contract. "Een geweldige beloning, iets waar ik heel trots op ben. Ik kijk ernaar uit om hier te beginnen. Waarom ik deze stap gezet heb? Ik denk dat ik me hier het beste kan ontwikkelen."

Overmars liet na het afronden van de transfer weten dat Scherpen 'één van de vier keepers' zal worden. De goalie van FC Emmen is dus niet gehaald als eerste keus en realiseert zich dat ook. "Het plan voor volgend seizoen is volledig trainen bij de eerste selectie. Daarnaast zal ik mijn wedstrijden bij Jong Ajax spelen of in oefenwedstrijden."

Scherpen zal komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid moeten concurreren met André Onana, Kostas Lamprou en Bruno Varela, mits Ajax de koopoptie van de Benfica-huurling licht.

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14518 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws