Verbaasde De Jong wijst naar Zeist: Dan moeten ze hem maar eens goed terugkijken

Verbaasde De Jong wijst naar Zeist: "Dan moeten ze hem maar eens goed terugkijken"

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 07:53vr 26-04-2019 om 07:53

Laatste update: vrijdag 26 april 2019 om 15:23vr 26-04-2019 om 15:23

Luuk de Jong hoopt na deze speelronde niet op 27, maar op 28 competitiedoelpunten te staan. De 0-2 van Michal Sadilek tegen Willem ll was volgens de PSV-spits toch echt van hem. 

Willem ll-doelman Michael Woud leek volledig mis te zitten bij een voorzet van Sadilek, maar De Jong claimt dat hij de bal nog raakte. "Volgens mij niet", reageert De Jong wanneer de verslaggever van de NOS hem wijst op 'een wedstrijd zonder goal'.

"Ik heb gescoord. Ik heb hem honderd procent geraakt. Dan moeten ze hem maar eens goed terugkijken. Hij zette voor en ik schampte hem heel licht met m'n hoofd, waardoor de keeper misbokste. Daardoor ging hij erin. Ik raakte hem honderd procent. Als ik hem niet had geraakt was ik naar Sadilek gelopen en had ik hem gefeliciteerd, maar ik raakte hem."

PSV won zeer eenvoudig met 0-3 van Willem ll. Nu is de nummer twee van de Eredivisie maar liefst zeventien dagen vrij. De Jong ligt er niet wakker van. "Dat is behoorlijk gek in de eindfase van zo'n competitie, maar anders had je er veertien gehad", zegt De Jong. "Het maakt niet zoveel verschil, maar het is wel gek dat het ineens zo verandert. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

De titelstrijd blijft ontzettend spannend. "Er kan nog van alles gebeuren. Er komt heel veel spanning bij. Dat merk je ook bij ons. Wij moesten ook maar weer te winnen om de druk erop te houden.. Dat deden we goed. De spanning blijft tussen ons en Ajax."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws