'Diver' Neymar slaat terug: Dan kun je beter naar boksen of MMA gaan kijken

'Diver' Neymar slaat terug: "Dan kun je beter naar boksen of MMA gaan kijken"

26-04-2019 14:23
59

Neymar vindt het vervelend dat hij bekendstaat als een 'diver'. De duurste voetballer ter wereld vindt het niet eerlijk dat hij alle kritiek krijgt, terwijl zijn directe tegenstanders ontzien worden.

De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain claimt dat hij tijdens wedstrijden vooral bezig is met schoppen ontwijken. "Blijkbaar hebben mensen meer waardering voor spelers die alleen maar lopen te schoppen dan voor spelers die het publiek willen vermaken", vertelt hij aan FOX Sports Brasil. "Dat is nu eenmaal mijn speelstijl: ik heb de bal aan mijn voet en ik ga dribbelen, daarvoor komen mensen naar het stadion. Niemand wil kijken naar spelers die anderen onderuit schoppen. Dan kun je beter naar boksen of MMA gaan kijken."

Dat hij alleen maar bezig zou zijn met schwalbes maken, is volgens Neymar ook onzin. De Braziliaan is net hersteld van zijn tweede zware blessure op rij. "Toen ik eindelijk terug was na mijn eerste blessure, raakte ik op dezelfde manier geblesseerd. Omdat ik probeerde om op mijn voeten te blijven staan. En dan vragen sommige mensen me waarom ik niet ging liggen..."