'Bayern München wil Neuer-opvolger weghalen bij Schalke: 10 miljoen genoeg'

'Bayern München wil Neuer-opvolger weghalen bij Schalke: 10 miljoen genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 15:58vr 26-04-2019 om 15:58

Bayern München wil zich voor volgend seizoen gaan versterken met Schalke 04-doelman Alexander Nübel, meldt BILD. De 22-jarige sluitpost brak na de winterstop door in Gelsenkirchen en moet op termijn de opvolger worden van Manuel Neuer, eveneens afkomstig van Schalke.

Nübel wordt gezien als één van de meest veelbelovende keepers in Duitsland en is voor een relatief zacht prijsje op te halen. De bij SC Paderborn opgeleide doelman ligt nog vast tot de zomer van 2020 en wil voorlopig niet zijn contract verlengen: pas na het jeugd-EK van komende zomer, dat tussen 16 en 30 juni plaatsvindt in Italië, wil Nübel een beslissing nemen over zijn toekomst. BILD denkt dat Bayern genoeg heeft aan een afkoopsom van tien miljoen euro.

Der Rekordmeister haalde de inmiddels 33-jarige Neuer in 2011 op bij Schalke. De 86-voudig international van Duitsland is tot op de dag van vandaag de eerste doelman in de Allianz Arena, maar krijgt steeds vaker met blessures te maken. Neuer moest vrijwel het volledige vorige seizoen overslaan en viel sinds februari al drie keer voor korte tijd weg met een blessure.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws