Tirade komt Neymar duur te staan: UEFA legt PSG-ster fikse schorsing op

Tirade komt Neymar duur te staan: UEFA legt PSG-ster fikse schorsing op

26-04-2019 18:10
55

Neymar moet de start van het nieuwe Champions League-seizoen aan zich voorbij laten gaan. De Braziliaanse ster van Paris Saint-Germain is door de UEFA voor drie duels geschorst vanwege zijn tirade na de uitschakeling tegen Manchester United.

Neymar had geen goed woord over voor de arbitrage na het duel tussen PSG en United in de achtste finale van de Champions League vorige maand. De Engelsen kregen in blessuretijd - op advies van de VAR -  een strafschop na een vermeende handsbal van Presnel Kimpembe. Marcus Rashford faalde niet vanaf elf meter en zette United op een 3-1 voorsprong, genoeg voor een plek in de kwartfinale.

De 27-jarige aanvaller noemde het toekennen van een strafschop aan de Engelsen onder meer 'een schande'. 'Je laat vier mensen die niets van voetbal weten naar beelden van de VAR kijken', schreef hij op Instagram. 'Het is geen penalty. Hoe kan het hands zijn als de bal zijn rug raakt? Go f*ck yourselves!'

De UEFA liet al weten dat er een onderzoek liep naar de uitlatingen van Neymar. De disciplinaire commissie van de bond oordeelt nu dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en grijpt hard in. Neymar moet de eerste drie duels in de groepsfase van de Champions League volgend seizoen missen.

Overigens had PSG de eerste ontmoeting op Old Trafford met 0-2 gewonnen. In eigen huis ging het vervolgens alsnog mis.