Update: UEFA klaagt Neymar aan voor beledigen arbitrage na uitschakeling PSG

Update: UEFA klaagt Neymar aan voor beledigen arbitrage na uitschakeling PSG

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 17:06vr 22-03-2019 om 17:06

De reactie van Neymar na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League krijgt mogelijk een staartje. De UEFA stelt een onderzoek in naar de Instagram-post van de Braziliaanse aanvaller van de Parijzenaars.

De Braziliaan haalde op zijn Instagram-pagina in niet mis te verstane bewoordingen uit naar de arbitrage en de VAR. Neymar noemde het besluit van de scheidsrechter om Manchester United in blessuretijd een strafschop toe te kennen onder meer een schande.

"Je laat vier mensen die niets van voetbal weten naar beelden van de VAR kijken", zei hij ook. "Het is geen penalty. Hoe kan het hands zijn als de bal zijn rug raakt? Go f*ck yourselves!"

The Independent schrijft nu dat de UEFA een onderzoek instelt naar de reactie van Neymar. In een statement dat door de Europese voetbalbond naar buiten is gebracht wordt gesteld dat er een inspecteur Ethiek en Discipline is aangesteld om het onderzoek naar Neymar te verrichten.

Update 22-3, 17.06 uur: De UEFA heeft Neymar vrijdag officieel aangeklaagd wegens het beledigen van de arbitrage en de VAR na het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Manchester United. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak tegen de aanvaller behandeld zal worden door de disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws