Ben Arfa haalt uit naar PSG na bekerwinst: 'Een Remontada, dat zijn ze wel gewend'

Ben Arfa haalt uit naar PSG na bekerwinst: 'Een Remontada, dat zijn ze wel gewend'

28-04-2019 08:58
20

Hatem Ben Arfa haalt extra genoegen uit de verrassende winst van Stade Rennes op Paris Saint-Germain in de finale van de Coupe de France. De aanvallende middenvelder had nog een rekening openstaan met de Franse grootmacht.

Ben Arfa botste in zijn periode bij PSG met voorzitter Nasser Al-Khelaifi, waarna hij liefst vijftien maanden op de tribune moest plaatsnemen. Dit seizoen laat hij bij Stade Rennes zijn voeten weer spreken, maar de 32-jarige Fransman kan het niet laten om een sneer uit te delen aan zijn oude club.

"Dit zorgt voor een geweldige ontlading", zegt Ben Arfa in Franse media. "Dit is heel speciaal. Zeker richting voorzitter Nasser. Je moet je tegenstander nooit onderschatten in het leven. Op een dag zullen ze sterker terugkomen", zo luidt zijn boodschap.

Daar blijft het niet bij. "Dit is een Remontada, maar dat is PSG wel gewend", doelt Ben Arfa op de manier waarop PSG twee jaar geleden door FC Barcelona werd uitgeschakeld in de Champions League. De Catalanen poetsen destijds in eigen huis een 4-0 nederlaag weg: 6-1. Dit seizoen ging het voor PSG opnieuw mis: Manchester United trok over twee duels aan het langste eind.

Ben Arfa is het nog altijd niet eens met zijn verbanning en heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen PSG. Hij eist liefst acht miljoen euro. De spelmaker ziet bovendien dat de geschiedenis zich herhaalt. "Adrien Rabiot zal op een dag ook tegenover PSG staan en ze pijn doen. Wie slecht doet, slecht ontmoet. Ik heb niets tegen de club, alleen tegen de mensen die de club leiden."