Ten Rouwelaar waarschuwt Scherpen: Niet één trede omhoog, maar vier tegelijk

Ten Rouwelaar waarschuwt Scherpen: "Niet één trede omhoog, maar vier tegelijk"

28-04-2019 12:14
43

Verhuizen van een provincieclub als FC Emmen naar het grote Ajax: dat doet iets met een jonge keeper als Kjell Scherpen, denkt Jelle ten Rouwelaar. De voormalig doelman spreekt uit ervaring. In 2001 werd hij als talent van Emmen ingelijfd door PSV. 

"Bij Emmen werd ik als groot talent bestempeld en speelde ik voor Jong Oranje, maar de stap naar PSV was voor mij niet één trede omhoog, maar vier tegelijk. Qua niveau, maar ook qua mindset. Het móéten presteren, dat vond ik lastig", blikt Ten Rouwelaar terug met Voetbal International

"Als keeper krijg je vaak ook maar één of twee kansen, het is niet zoals een veldspeler die rustig aan het grote werk mag ruiken. Het is álles of niks. Kijk: toen ik bij Emmen keepte, maakte ik heus weleens een foutje. Dan was het: kop op en doorgaan.Maar als je bij een topclub keept, wordt een foutje breed uitgemeten. Het is veel hectischer."

Indrukwekkend
Scherpen (19) signeerde deze week een meerjarig contract in Amsterdam. Ten Rouwelaar hoopt dat de Emmen-goalie uit het juiste hout is gesneden. "Ten opzichte van mij is zijn grote voordeel dat hij al een seizoen Eredivisie in de benen heeft. Toen ik naar PSV ging, was Emmen een Eerste Divisie-club. Dat maakte de stap nog groter. Hij komt met 34 Eredivisie-wedstrijden op zijn cv binnen bij Ajax, dat is in alle opzichten heel prettig."

"Vorig seizoen heb ik hem nog in de O19 van Emmen zien spelen. Als ik kijk wat voor stappen hij sindsdien al heeft gezet, is dat wel indrukwekkend. Als hij dat kan doorzetten, gaat hij een heel mooie toekomst tegemoet."