Smeets: 'Klinkt misschien raar, maar voor mij is er maar één club en dat is Ajax'

Smeets: 'Klinkt misschien raar, maar voor mij is er maar één club en dat is Ajax'

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 22:13zo 28-04-2019 om 22:13

Bryan Smeets hoopt na de zomer weer in de Eredivisie te spelen. De 26-jarige middenvelder, vooral bekend van zijn goal namens De Graafschap tegen Ajax, heeft naar eigen zeggen een paar 'afslagen' gemist, maar is bezig aan een topseizoen met TOP Oss.

Smeets streek afgelopen zomer neer in Noord-Brabant, met als doel 'zich in de kijker te spelen'. "Bij mij is het af en toe misgegaan. Een afslagje naar links of een afslagje naar rechts, maar niet rechtdoor gegaan", vertelt hij zondagavond bij VTBL. "Soms denk je: had ik het maar anders gedaan. Maar goed, ik ben nog jong (26, red.) en ik geef niet op."

Als jeugdspeler van MVV speelde Smeets voor vertegenwoordigende jeugdelftallen. "Toen speelde ik met jongens die allemaal miljonair zijn geworden en in fantastische competities spelen. En ik speel nu, met alle respect, voor TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. Ook niets mis mee, maar het is een verschil hè?"

Interviewer Viggo Waas vraagt Smeets vervolgens naar zijn droomclubs. "Ik moet natuurlijk realistisch zijn. Maar ik heb altijd gezegd - en dat klinkt misschien raar, omdat ik die goal tegen Ajax heb gemaakt - dat er maar één club in Nederland is voor mij. En dat is Ajax. In het buitenland is het FC Barcelona voor mij. Dat zijn wel de clubs."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws