Real Madrid krijgt alleen goed nieuws vóór stadsderby: blamage tegen hekkensluiter

Real Madrid krijgt alleen goed nieuws vóór stadsderby: blamage tegen hekkensluiter

28-04-2019 22:40
49

Real Madrid snakt naar het einde van het seizoen. De Koninklijke hoeft nergens meer voor te spelen tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen en leed zondagavond een beschamende nederlaag tegen hekkensluiter Rayo Vallecano.

Voorafgaand aan de stadsderby in de Madrileense wijk Vallecas kreeg Real Madrid goed nieuws door uit Girona en San Sebastian. Achtervolgers Sevilla en Getafe gingen eerder op de zondag onderuit tegen Girona en Real Sociedad, waardoor Real Madrid al zeker is van de derde plek in de Primera Division én Champions League-voetbal volgend seizoen.

De wedstrijd zelf werd echter één grote deceptie voor de ploeg van Zinedine Zidane, die besloot om Thibaut Courtois en de reserves Jesus Vallejo, Marcos Llorente en Mariano Diaz weer eens een kans te geven. De onttroonde Champions League-winnaar was nauwelijks beter dan Rayo Vallecano en kwam na 23 minuten spelen op achterstand. De thuisploeg kreeg op aanraden van de VAR een penalty na een vermeende overtreding van Vallejo: Adri Embarba zorgde vanaf de stip voor 1-0.

Het ongeïnspireerde Real Madrid moest is vervolgens in de achtervolging, maar maakte geen moment aanspraak op de eerste uitzege sinds de terugkeer van Zidane. Rayo Vallecano trok de 1-0 over de streep, klom over SD Huesca heen naar de negentiende plaats en mag nog stiekem hopen op handhaving: het gat met de veilige plekken bedraagt zes punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Real Madrid speelt nog tegen Villarreal, Real Sociedad en Real Betis, voordat er definitief een streep kan onder het rampseizoen 2018/2019.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s