Lozano-beul maakt zich niet populair bij Mexicaanse fans: 'Berichten van vrienden'

Lozano-beul maakt zich niet populair bij Mexicaanse fans: 'Berichten van vrienden'

Gepubliceerd: maandag 29 april 2019 om 21:12ma 29-04-2019 om 21:12

Laatste update: maandag 29 april 2019 om 21:39ma 29-04-2019 om 21:39

Freek Heerkens doet er voorlopig geen goed aan om een vakantie naar Mexico te boeken. De verdediger van Willem ll blesseerde PSV'er Hirving Lozano vorige week donderdag, waardoor de aanvaller dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Voetbalfans uit Mexico uitten hun frustratie jegens Heerkens op Twitter. "Of ik mijn naam heb ingetikt op Twitter? Dat heb ik niet gedaan, maar ik heb wel berichten voorbij zien komen die vrienden of bekenden hebben doorgestuurd", zegt Heerkens bij Peptalk op Ziggo Sport. "Ze zullen het een zware rode kaart vinden, maar ik kan het helaas niet meer veranderen."

Heerkens benadrukt dat hij Lozano niet expres blesseerde. "Er was ook geen sprake van intentie. De bal was net te kort. Ik probeerde er voorlangs te glijden. Lozano stond met z'n volle gewicht op het rechterbeen. Dat is eigenlijk het lelijke van deze tackle."

"Ik ben even de kleedkamer ingegaan. Ik heb hem verteld dat er geen intentie was. Vandaag heb ik gelezen dat zijn seizoen voorbij is. Dat klinkt heel ernstig, maar het zijn nog maar twee wedstrijden. Ik heb contact gezocht via de assistent-trainer Reinier Robbemond (vorig jaar aan het roer bij Willem ll, red.) en aangegeven dat ik hem een spoedig herstel wens", zegt Heerkens.

AZ-trainer John van den Brom is ervan overtuigd dat Heerkens Lozano niet bewust blesseerde. "Het is ongelukkig. Als het met dit soort spelers gebeurt krijg je deze reactie (van fans, red.)."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws