Dankerlui: 'Ik zag Appie strijden, hij wist dat er iets helemaal mis was'

Dankerlui: 'Ik zag Appie strijden, hij wist dat er iets helemaal mis was'

03-05-2019 09:14
59

Damil Dankerlui staat zondag met Willem II tegenover diverse oud-teamgenoten van Ajax in de finale van de KNVB Beker. De 22-jarige verdediger speelde in Amsterdam samen met onder meer Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Noussair Mazraoui én Abdelhak Nouri.

Dankerlui was er bij in 2017, toen het misging in Oostenrijk tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Hij zal de beelden nooit vergeten. "Ik stond op twee meter afstand, toen Appie in elkaar zakte", zegt Dankerlui in de Volkskrant. "Eerst dacht ik nog dat hij bij een duel stevig was geraakt. Maar dit duurde langer dan normaal. Klaas-Jan Huntelaar riep meteen dat de dokter moest komen. Ik ging kijken en zag Appie strijden, hij wist dat er iets helemaal mis was met zijn lichaam."

Toen de traumahelikopter er aan te pas kwam, wist Dankerlui dat het mis was. "Dan besef je hoe ernstig het is. Pas nadat we waren teruggevlogen naar Nederland hoorden we dat Appie in coma lag. En dat hij vermoedelijk niet meer zou herstellen. Het heeft lang geduurd voor ik het een plek kon geven. Ik zag Appie liggen en ik stond machteloos. Die beelden waren heftig."

Dankerlui wil met Willem II de beker winnen, maar daarna hoopt hij dat Ajax kampioen wordt. De 34e titel, voor Nouri. "Na zondag ben ik weer Ajax-supporter. Dan moet Ajax landskampioen worden, ook voor Appie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie