'Leverkusen en Bosz betalen 28 miljoen en beroven Schreuder van sterspeler'

'Leverkusen en Bosz betalen 28 miljoen en beroven Schreuder van sterspeler'

06-05-2019 08:00 Laatste update: 09:21
6

Bayer Leverkusen staat op het punt zich te versterken met Kerem Demirbay. De middenvelder komt voor een slordige 28 miljoen euro over van TSG Hoffenheim. Dat meldt Sport BILD maandag. 

In het contract van Duits international Demirbay staat een afkoopclausule van 28 miljoen. Bayer Leverkusen, de formatie van trainer Peter Bosz, is bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Sport BILD weet dat de transfer van de middenvelder waarschijnlijk deze maand al wordt afgerond. 

Hoffenheim is de nieuwe club van Alfred Schreuder. Hij is momenteel nog assistent-trainer van Erik ten Hag bij Ajax. In de zomer maakt Schreuder de overstap naar de Duitse subtopper. Bij Hoffenheim wordt hij op zijn beurt de opvolger van Julian Nagelsmann, die aan de slag gaat bij RB Leipzig. 

Demirbay is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Hoffenheim. De 25-jarige middenvelder was dit seizoen goed voor vier doelpunten en acht assists. Met Hoffenheim staat hij momenteel op de achtste plek in de Bundesliga. Leverkusen (nummer vijf) staat in punten gelijk met Eintracht Frankfurt. De teams zijn volop in de race voor een Champions League-ticket.