Ajax en PSV nemen talenten over van gefrustreerd AZ: 'Vind het heel raar'

Ajax en PSV nemen talenten over van gefrustreerd AZ: 'Vind het heel raar'

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 09:08ma 06-05-2019 om 09:08

Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken van AZ, baalt als een stekker, nu zijn werkgever een aantal grote talenten kwijtraakt aan Nederlandse topclubs. Rio Hillen en Kian Fitz-Jim verkassen naar Ajax, terwijl Justin de Haas de overstap maakt naar PSV. 

Eenhoorn uit in gesprek met het Noordhollands Dagblad zijn frustratie over de gang van zaken. "In Engeland is er heel duidelijke regelgeving. Daar kunnen jeugdspelers van de ene Categorie 1-club niet zomaar naar een andere Categorie 1-club. Gebeurt dat tóch, dan staan daar flinke vergoedingen tegenover", zegt hij.

In de zogenaamde 'veranderagenda' van de Eredivisie werd recentelijk vastgelegd dat topclubs zouden stoppen met het weghalen van talenten uit elkaars opleidingen. Die afspraak gaat echter pas per medio 2021 in. "Wij hebben ervoor gepleit die afspraak nu al in te laten gaan, maar daar waren de grote clubs niet voor te porren. Nou, het is wel duidelijk waarom", stelt Eenhoorn. 

Heel raar
"De KNVB is Ajax te hulp geschoten met het verschuiven van wedstrijden vanwege hun Champions League-wedstrijden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het goed dat dat gebeurt, omdat de prestaties van Ajax ook goed zijn voor andere clubs. Maar dat te hulp schieten van clubs die Europees spelen is een afspraak uit die veranderagenda. Waarom kan díe afspraak wél nu al worden uitgevoerd, maar die afspraak over jeugdspelers níet? Dat vind ik heel raar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws