Assaidi kondigt vertrek aan na kampioenschap: 'Toe aan een nieuwe uitdaging'

Assaidi kondigt vertrek aan na kampioenschap: 'Toe aan een nieuwe uitdaging'

08-05-2019 14:58 Laatste update: 15:34
50

FC Twente moet het volgend seizoen in de Eredivisie doen zonder routinier Oussama Assaidi. De buitenspeler van de Tukkers heeft laten weten de club te verlaten, ondanks het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Eredivisie.

Assaidi bevestigt zijn vertrek aan Voetbal International. De buitenspeler staat sinds eind 2016 onder contract bij de Tukkers. "We zijn kampioen geworden, waardoor het gelukkig voelt alsof we de degradatie hebben weggegumd. Daar ben ik erg blij mee", laat hij weten tegenover VI.

Het contract van de dertiger loopt deze zomer af. Afgelopen weekend liet Assaidi al weten een besluit te hebben genomen, maar wilde hij niet ingaan op de details. Inmiddels is duidelijk dat hij volgend seizoen niet in Enschede voetbalt. Waar wel is nog onduidelijk. "Ik ben naar Nederland teruggekomen voor mijn familie en heb nu verschillende opties in binnen- en buitenland. Ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Het liefst wil ik op niveau spelen. Ik blijf FC Twente een warm hart toedragen, hopelijk gaat het goed met ze in de Eredivisie."

Assaidi kwam dit seizoen tot slechts elf optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen liep hij een zware knieblessure op, die hem lange tijd aan de kant hield.