Ajax uit de Champions League geknikkerd: 'Het was gewoon voorbestemd'

Ajax uit de Champions League geknikkerd: 'Het was gewoon voorbestemd'

10-05-2019 08:44 Laatste update: 09:23
78

De kater is nog aanwezig, maar Kenneth Perez denkt dat de spelers van Ajax trots op zichzelf mogen zijn. Ajax werd woensdag op pijnlijke wijze uit de Champions League geknikkerd door Tottenham Hotspur.

"Je kunt analyseren tot je een ons weegt: de tactiek, waren de wissels wel goed, moest hij wel of niet met Dolberg in de spits spelen? Soms heb je wedstrijden die gewoon voorbestemd zijn. Daar kun je eigenlijk de vinger niet op leggen. Dit was zo'n wedstrijd", zegt Perez bij FOX Sports.

Perez denkt dat Ajax niet lang hoeft te treuren. "De hele campagne van Ajax is iets om trots op te zijn, als klein voetballand tegen al die grootmachten en dan op de manier waarop ze zich gepresenteerd hebben. Als ze klaar zijn en het seizoen is afgelopen is dat iets voor de spelers en trainersstaf om trots op te zijn. Ze hebben de mensen heel veel plezier gegeven. In Denemarken hoor ik dat ze het de Nederlandse ploeg zo hadden gegund. Het is gewoon een van de dingen die kan gebeuren."

Arnold Bruggink voegt daar wat aan toe. "Wat nog veel knapper is, is dat een groot gedeelte fan is geworden. Ajax heeft een gunfactor gekregen met dit elftal, omdat ze plezier uitstralen en het jongens zijn die willen voetballen. Daar krijg je affiniteit mee. De jongens worden daar naartoe gezogen. Ze merken succes en denken aan de finale van de Champions League. Dat hopen ze mee te maken. Je hebt helden nodig."