Koeman ziet 'angstig' Ajax: 'Liepen in tweede helft alleen maar naar achteren'

Koeman ziet 'angstig' Ajax: 'Liepen in tweede helft alleen maar naar achteren'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 12:47vr 10-05-2019 om 12:47

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 13:55vr 10-05-2019 om 13:55

Ronald Koeman zag Ajax woensdagavond uitgeschakeld worden door Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. De bondscoach van Oranje zag een ander Ajax dan in eerdere Champions Leauge-wedstrijden.

"Het is de eerste keer dat ik Ajax met angst zag spelen", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de bondscoach. "Het team liep in de tweede helft alleen maar naar achteren." Volgens Koeman had dat niets met onervarendheid te maken. "Neen, dat geloof ik niet. Ajax begon de tweede helft gewoon slap. En vergeet niet dat Tottenham Hotspur wel een topclub is die al jaren in de Engelse competitie bovenin meedraait. Als je vier goals tegen Manchester City kunt maken, kun je er ook drie tegen Ajax maken."

Toch leek Ajax zich lange tijd te gaan plaatsen voor de finale van het miljardenbal. De 2-3 van Lucas Moura viel in de absolute slotfase. "Voetbal is een geweldige sport maar dit was vooral heel pijnlijk. Zondag tegen FC Utrecht moeten ze gewoon kunnen winnen, tenminste als ze spelen zoals tegen Tottenham", aldus Koeman.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Ajax zich herpakken met de landstitel?

(5856 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws